Tekstvak: 	
	Nicolasen Installatiebedrijf

	Al meer dan 50 jaar ouderwets goede service

                             

     Riolering

Tekstvak:

Ververt 11-66

6605 AD  Wijchen

Telefoon:     024 355 09 67

                      06 - 53862309

Fax:               024 - 356 75 57

Riolering

Riolering wordt gebouwd van PVC. Er bestaat een verschil tussen riolering voor regenwater en riolering voor vuil water. Riolering voor regenwater is dunwandig, terwijl riolering voor vuil water ook goed tegen warm (heet) water moet kunnen. Dit is dikwandige pijp. Er bestaan diverse diameters, afgestemd op het gebruik. Het is belangrijk dat er een goede doorstroming is in de riolering (afvoer). Daarnaast echter, mag het afschot niet te stijl zijn. Het water moet net zo snel stromen als het eventuele vuil dat wordt mee weggespoeld. Daarnaast moet de afvoer een zodanige diameter hebben dat geen vacuüm wordt getrokken achter het water, maar ook geen stuwing ontstaat vóór het water. Bij een vacuüm bestaat de kans dat andere syfons in huis wordenl leeggezogen, wat stankoverlast veroorzaakt. Bij stuwing kan het water niet of niet snel genoeg weg, omdat dat water de lucht voor zich uit duwt.

 

Ook als u bijvoorbeeld regenwater wilt hergebruiken, voor uw tuin,maar ook voor bijvoorbeeld uw toiletspoeling,dan hebben wij daar oplossingen voor.

Tekstvak:

Eigen bouwers hebben vaak niet in de gaten dat PVC relatief enorm uitzet en krimpt bij temperatuurwisselingen. Als die afvoer op een verkeerde wijze wordt aangebracht, bestaat de kans dat u achteraf geluiden gaat horen door uitzetting en krimp.

 

Daarnaast kan het verstandig zijn een zogenaamde beluchting te bouwen. Indien dit op de juiste plaats en op de goede manier gebeurd,dan kunt u stuwing en vacuümtrekking voorkomen.

 

Wij doen dit allemaal graag voor u.